Preview Mode Links will not work in preview mode

I denne podcast giver Gigtforeningen dig viden om livet med gigt. I podcastepisoderne ”Mig og min gigt” kan du lytte til personlige fortællinger om hvordan det er at leve med en gigtsygdom. I episoderne”Kend din gigt” kan du få svar på spørgsmål om symptomer, behandlingsmuligheder og fremtidsudsigt for forskellige gigtsygdomme fra nogle af landets førende læger og forskere. I "Mig & mit dilemma" diskuterer et panel af kendte danskere små og store hverdagsdilemmaer, som mennesker med gigt og deres pårørende har indsendt.

Jun 19, 2018

  • Oliver på fem år har børnegigt. Det betyder, at han sommetider må sidde i klapvogn, og det afstedkommer kommentarer.
  • Henriette og Claus’ 14-årige søn har gigt. Men han nægter at tage sin medicin.
  • Camilla har børnegigt, og det betyder, at hun har meget fravær fra skolen. Det går også ud over forholdet til kammeraterne, for hendes forældre siger altid: Skolen først!
  • Carl har haft gigt, siden han var fem. Hans medicin fungerer ikke sammen med alkohol. Han overvejer at melde sig syg til intro-ugen, når han efter sommerferien starter på gymnasiet.
  • Tanjas 11-årige datter har svær børnegigt. Datteren spørger: ”Hvis jeg engang får børn, tror du så, at de også får gigt? For så vil jeg ikke ha’ nogen.” Hvad skal Tanja svare?

I forsommeren 2018 turnerede Gigtforeningen rundt i Danmark med fire dilemmashows om livet med gigt.
Her diskuterede et panel af fire kendte danskere et udpluk af de små og store hverdagsdilemmaer, som mennesker med gigt har delt med Gigtforeningen. Målet var at øge forståelsen for, hvordan det er at leve med gigt. I panelet sad tv-vært Hans Pilgaard, iværksætter og tv-vært Emil Thorup og på skift skuespiller Anne Sofie Espersen og blogger og debattør Gitte Hornshøj. Vært for showet var journalist Abdel Aziz Mahmoud.