Preview Mode Links will not work in preview mode

I denne podcast giver Gigtforeningen dig viden om livet med gigt. I podcastepisoderne ”Mig og min gigt” kan du lytte til personlige fortællinger om hvordan det er at leve med en gigtsygdom. I episoderne”Kend din gigt” kan du få svar på spørgsmål om symptomer, behandlingsmuligheder og fremtidsudsigt for forskellige gigtsygdomme fra nogle af landets førende læger og forskere. I "Mig & mit dilemma" diskuterer et panel af kendte danskere små og store hverdagsdilemmaer, som mennesker med gigt og deres pårørende har indsendt.

Jun 19, 2018

  • Marie har et handicapskilt i sin bil. Alligevel bliver hun tit skældt ud, når hun parkerer på en handicap-P-plads, for man kan ikke se, hun har gigt.
  • Henrik er dødtræt af vennernes og familiens velmente råd om kost og alternativ behandling.
  • Monas mand har slidgigt i knæene. Men han vil ikke lytte til hendes gode råd om vægttab og træning.
  • Karins voksne børn er trætte af hendes gigt – og af at hun ikke kan passe børnebørnene.
  • Kirstens mand har svær slidgigt. Hun er træt og udkørt og har mest lyst til en ferie helt alene.
  • Kathrines mor på 78 har konstante smerter på grund af gigt. Hendes venindes far har haft gavn af cannabisdråber. Men de er købt på det sorte marked.

I forsommeren 2018 turnerede Gigtforeningen rundt i Danmark med fire dilemmashows om livet med gigt.
Her diskuterede et panel af fire kendte danskere et udpluk af de små og store hverdagsdilemmaer, som mennesker med gigt har delt med Gigtforeningen. Målet var at øge forståelsen for, hvordan det er at leve med gigt. I panelet sad tv-vært Hans Pilgaard, iværksætter og tv-vært Emil Thorup og på skift skuespiller Anne Sofie Espersen og blogger og debattør Gitte Hornshøj. Vært for showet var journalist Abdel Aziz Mahmoud.