Preview Mode Links will not work in preview mode

I denne podcast giver Gigtforeningen dig viden om livet med gigt. I podcastepisoderne ”Mig og min gigt” kan du lytte til personlige fortællinger om hvordan det er at leve med en gigtsygdom. I episoderne”Kend din gigt” kan du få svar på spørgsmål om symptomer, behandlingsmuligheder og fremtidsudsigt for forskellige gigtsygdomme fra nogle af landets førende læger og forskere. I "Mig & mit dilemma" diskuterer et panel af kendte danskere små og store hverdagsdilemmaer, som mennesker med gigt og deres pårørende har indsendt.

Nov 14, 2017

Nanna Marinussen er 28 år og har en sjælden gigtsygdom, der hedder sklerodermi. Det er en autoimmun sygdom, som kun 1.200 danskere lider af. At sygdommen er autoimmun betyder, at kroppen angriber sit eget væv. Også det raske. I denne udsendelse hører du om Nannas liv med sygdommen, der for alvor brød ud for fire år siden. Hun har pacemaker – og det nærmeste busstoppested føles meget langt væk. Selvom hun er så ung, har Nanna gjort sig flere overvejelser om døden, end de fleste på hendes alder har.

Du kan lytte med, når hun fortæller som sit liv i denne episode af Mig og min gigt – en del af Klog på Gigt, Gigtforeningens podcast. På www.gigtforeningen.dk/nanna kan du læse mere om Nanna.

Udsendelsen er tilrettelagt af Alice Sprotte.